Jan Hammer toerkampioen MTC Hasselt 2019

01-12-2019

Eind oktober sloot MTC Hasselt het toerseizoen af met de Snertrit. Afgelopen zaterdag, 30 november, werd de toerkampioen bekend gemaakt. De eer ging dit jaar naar Jan Hammer. Hij mocht de wisselbeker overnemen van Stefan Riezebosch die vorig jaar op de hoogste trede van het erepodium stond. De tweede plek ging naar Sippora van Vlaanderen en derde plek was voor Bert ter Wee. Jan ging vanaf het begin voor de beker, dat was duidelijk. Met Sippora in zijn kielzog miste hij slechts 3 van de 20 toertochten die dit jaar op de kalender stonden. Weer of geen weer, Jan stond aan de start. Zo sprokkelde hij de meeste punten bij elkaar in clubverband. Sippora van Vlaanderen reed evenveel toertochten als de winnaar. Maar bij het behendigheidsparcours in juli, waarmee bonuspunten te verdienen waren, was Jan haar net iets te slim af. Dit leverde haar een tweede plaats op in het kampioenschap. Bert ter Wee werd net als vorig jaar de lachende derde. De motorclub Hasselt organiseert ieder jaar een toerkampioenschap. Met iedere tocht zijn punten te verdienen voor het toerklassement. Van het totaal aan toertochten wordt ongeveer de helft door de club zelf uitgezet. Voor het overige staan toertochten van clubs uit de regio op de kalender.

Steeds meer motorrijders weten ons te vinden

“Steeds meer motorrijders weten de weg naar de motorclub te vinden wanneer er een toertocht op de kalender staat”, zegt toercommissaris Thomas van Dijk. “De Avondvierdaagse, de Skaopekuukiesrit, de Euifeestrit en de snertrit zijn populair omdat niet-leden hiervoor expliciet worden uitgenodigd. Maar in principe is iedereen altijd welkom om mee te rijden met onze toertochten. In het voorjaar van 2020 maken we weer een nieuwe toerkalender bekend. Houd onze website in de gaten en voel je vooral welkom”.

We kijken met een tevreden gevoel terug op 2019

Het open karakter van de club werpt ook zijn vruchten af in het ledenaantal.

“In 2019 mochten we maar liefst 16 nieuwe leden verwelkomen”, vertelt voorzitter Janko van der Stouw. “Ons jubileumjaar, want we vierden dit jaar ook ons 35 jarig bestaan. Daarnaast is er door onze vrijwilligers veel werk verzet. In de eerste plaats door de toercommissie. Zij zorgen dat het motorrijden in clubverband in goede banen wordt geleid. Dan is er onze enthousiaste Activiteitencommisie. Zij werken nauw samen met de toercommissie en zorgen dan veelal voor de inwendige mens. Ook het lief en leed bij de club en de activiteiten in het ‘laagseizoen’ vallen onder hun verantwoordelijkheid. Het klusteam onderwierp het interieur van ons clubgebouw aan een metamorfose. Alles ziet er weer strak en fris uit. En sinds kort hebben we een nieuwe website www.mtc-hasselt.nl. Daarmee hopen we nog meer motorrijders te bereiken om onze gezamenlijke passie te delen. Als laatste dank aan een groeiend aantal sponsoren die ons een warm hart toedragen. Kortom, genoeg redenen om met een tevreden gevoel terug te kijken naar het afgelopen jaar.”

Hasselt, 1 december 2019

Meer foto's

FOTOALBUM