Wat hebben wij te bieden?

Motorrijden is bij MTC Hasselt dé voornaamste bezigheid. Onze enthousiaste toercomissie stelt jaarlijks een toerkalender op. Van begin april tot eind oktober staan ongeveer 20 ritten op de kalender die onderdeel zijn van de toercompetitie. Er wordt een tiental eigen ritten uitgezet en daarnaast worden toertochten gereden van clubs uit de regio. Jaarlijks terugkerende eigen ritten zijn de Openingstoertocht, de Avondvierdaagse, de Skaopekuukiesrit, de Euifeestrit en de snertrit. In het voorjaar, met Hemelvaart of Pinksteren, organiseert de toercommissie een toerweekend. In de afgelopen jaren ging de reis onder andere naar Zuid-Limburg en Sauerland.

Activiteitencommissie

Naast de toercommissie is er ook een acitviteitencommissie. Deze werkt nauw samen met de toercommisie en zorgt verder voor de organisatie van andere activiteiten zoals een feestavond, theorieavond, barbecue, nieuwjaarsreceptie, hindernisparcours etc. Daarnaast hebben zij oog voor het wel en wee van de leden van de vereniging.

Eigen clubgebouw

Het eigen clubgebouw is twee keer per week geopend als ontmoetingsplaats voor de leden. Op donderdagavond en zaterdagmiddag kun je er terecht voor een bakkie, een drankje, een praatje en gezelligheid. Daarnaast fungeert het clubgebouw als vetrekpunt van de toertochten.

Clubblad Kontaktpunt

Zoals elke zichzelf respecterende club heeft MTC Hasselt een eigen clubblad 'Kontaktpunt' waarin het wel en wee van de leden wordt beschreven. Daarnaast vind je er de laatste nieuwtjes en andere onderwerpen die van belang zijn. Kontaktpunt komt vier keer per jaar uit. 

Lid worden?

Kom eens langs in ons clubgebouw aan de Burgemeester Malcorpslaan 7 op donderdagavond of zaterdagmiddag om kennis te maken. Of rijd eens vrijblijvend mee met een van onze toertochten. In het clubgebouw kun je je aanmelden als lid, of download het op deze pagina (onder Downloads). Je bent van harte welkom en voor de prijs hoef je het niet te laten......

Contributie per jaar

Leden: €30,00
Duoleden: €15,00
Donateurs: €10,00 

Downloads

Download hier het inschrijfformulier

Lever het in bij het clubgebouw of stuur het per e-mail naar info@mtc-hasselt.nl

GESCHIEDENIS

Het begon allemaal in 1984

Plaatsgenoten Henk Kuterman en Henk Timmerman vatten het plan op om een motorclub op te richten in Hasselt. Ze plaatsten een oproep in 'De Zwartewater Express' om te inventariseren of er meer motorrijders in Hasselt waren die behoefte hadden zich te verenigen. Dit bleek het geval. Zo’n 20 aspirant leden meldden zich en op 5 september 1984 werden de verenigingsstatuten ondertekend. In de beginjaren werden clubavonden gehouden in het gebouw van de IJsclub aan de Stenendijk. Later kreeg de club de beschikking over een ruimte aan de Regenboogstraat en 25 jaar geleden, in 1994, betrokken zij het huidige gebouw aan de Burgemeester Malcorpslaan. 

 

FOTOALBUM