Mark Riezebos toerkampioen MTC Hasselt 2022

27-11-2022

Afgelopen zaterdag, 26 november, maakte MTC Hasselt de toerkampioen 2022 bekend. De eer ging dit jaar naar Mark Riezebos. Hij mocht de wisseltrofee mee naar huis nemen. Gert Huls won de tweede prijs en Thomas van Dijk eindigde als derde.

Mark moest vorig jaar nog genoegen nemen met een derde plek op de ranglijst. Hij moest toen Jan Hammer en Sippora van Vlaanderen voor laten gaan. De overwinning van Mark dit jaar was niet heel verrassend. Want bij de meeste toertochten verscheen hij aan de start. Toch bleef tot het eind toe nog spannend want de nummers 2 en 3 zaten fanatiek in de achtervolging. Riezebos was ook in 2016 al toerkampioen, en daarna zat hij meestal bij de top 3. “Na 2 jaar corona hadden we eindelijk weer een normaal toerseizoen. Ik had er zin in en ging ervoor”, vertelt Mark. “Het weer zat meestal mee waardoor ik maar zelden een toertocht miste. En zie hier het resultaat”.

MTC Hasselt organiseert ieder jaar een toerkampioenschap

De toercommissie zet ongeveer de helft van de toertochten zelf uit. Hoogtepunten van dit jaar waren de Skoapekuukiesrit en de Euifeestrit. In het voorjaar werd een Actiefotorit verreden waarbij de opbrengst bestemd was voor de vluchtelingen uit Oekraïne. De maand juni stond traditiegetrouw in het teken van de Avond4daagse. Daarnaast behoorden de ontbijtrit en de traditionele snertrit weer tot de favorieten. Voor het overige stonden toertochten van clubs uit de regio op de kalender. De toercommissie bedankt iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om van het toerseizoen 2022 een succes te maken. Ook in 2023 komen zij weer met een mooi en gevarieerd programma.

Volgend jaar ook motorrijden in clubverband?

Kom gerust eens vrijblijvend langs om je passie te delen en de sfeer bij de club te proeven. Het clubgebouw aan de Malcorpslaan is ook tijdens de ‘winterstop’ iedere donderdagavond en zaterdagmiddag geopend als ontmoetingsplaats voor de leden. Voel je vooral welkom!

FOTOALBUM